Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2008 18:58 - Вкъщи, след гей парада
Автор: ikonomika Категория: Технологии   
Прочетен: 1687 Коментари: 1 Гласове:
0



Ивайло Николов

Икономика на хомосексуалните семейства

Преди седмица първият гей "прайд" парад в България провокира силен медиен отзвук, ожесточени дискусии в интернет, а накрая - сблъсъци и арестувани. В търсене на подкрепа за правото на свободна изява и равно третиране от страна на всички, независимо от сексуалната им ориентация, организаторите бяха посветили инициативата си "на Семейството". Начело на шествието се развяваше плакат с надпис "Аз и моето семейство. Ние сме майки и дъщери, бащи и синове, братя и сестри".

Противниците на мероприятието обаче изтъкваха именно аргумента за запазване на семейните ценности и традиции. Някои изразиха силно притеснение от възможността у нас да се легализират еднополовите бракове, а хомосексуалните двойки да могат да осиновяват деца. Може да се допусне, че пътят на България в тази посока би бил дълъг, но в други страни това вече е реалност. Нещо повече, там хомосексуалните семейства предизвикват интереса на учените, в това число на икономистите.


http://capital.bg/show.php?storyid=522603



Гласувай:
0



1. анонимен - Вкъщи, след гей парада
19.09.2008 21:49
Що за статия е това? Изнасянето на определени факти, които всеки може да установи, статия ли се нарича? И какво се очаква от тези, които я прочетат?
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!