Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2008 19:49 - Всички обичат еврото
Автор: ikonomika Категория: Технологии   
Прочетен: 4224 Коментари: 5 Гласове:
0



Георги Ангелов

Фиксиран или плаващ валутен курс

В Европа все повече страни използват фиксирани валутни курсове - някои приемат еврото, други се обвързват към него чрез валутен борд или друг подобен механизъм. В същото време точно обратното се случва с американския долар. Китай и други страни разхлабиха фиксирания си курс към долара през последните няколко години. Има очевидно различие в посоките на движение при двете основни валути.
Ново изследване на "Голдман Сакс"** се опитва да разбере защо това се случва и коя е вярната посока на движение - към фиксиран или към плаващ валутен курс. Изследването е озаглавено "Кой има нужда от фиксиран валутен курс в днешно време" и анализира основните фактори, които определят ползите и разходите от въвеждането/промяната на фиксиран валутен курс.


http://www.capital.bg/show.php?storyid=527677


Тагове:   обичат,


Гласувай:
0



1. анонимен - ≪Сиреч, това Обединение≫
27.08.2008 14:18
Здравейте!
Ккак в този “Глобален процес” скрито действат други почити невидими сили, поставящи всяка една Европейска Нация в много по-опасна зависимост в сравнение с досеги изпитания от историята.

Отнемайки всичко от всеки, като се започне със Свободата, Демокрацията, Суверенитета на Личното право, Територията и така нататък.

Ползувайки новите технологии, Интернет, ДЖИ-ес-ем, “Блу Чипс”- Интегрални чипове, имплантирани вече в личните документи, парите, и вече подкожно за всеки един жив организъм, включая И Човека, следят, контролират и завладяват постепенно Глобално всичко.

Средствата, които тази “невидима сила” ползва са такива, че нито една Европейска, а и друга Държава на Планетата не е изпитала в историята си до сега.


Едно правителство-----------------------------------------Европейско,

Една територия---------------------------------------------Европейска,

Една парична единица-------------------------------------Европейска,

Един закон---------------------------------------------------Европейски,

Една полицейска, вече Военизирана система----------Европейска,

Една Военна структура под предтекста, че е “пазеща” всички, oт какво и от кого?


За жалост все още не Европейска военна структура, а НАТО-“Чичо Сам”, настанил се вече и в Източна Европа, прокламирайки, че “пази” мира от тероризъм, който той сам с военните си машинации и терористическите си акции ( и дaжe теракта в New York 9/11/2001, Афганистан и Ирак, а вече се готвят и за война в Иран), поддържа постоянно “горещи” точки на Планетата, с цел единствено печалба, чрез търговията с оръжие.

Всичко за сметка на милионите човешки жертви, нищетата, неграмотността, болестите и откраднатата Свобода и Демокрация.

Остаря лозунга “Разделяй и владеи”. Сега вече той гласи; “ГЛОБАЛИЗИРАЙ и Владеи” !!

Защо? Защото съвременните международни условия предоставят възможност, чрез Глобални Конгломерации;

Европейска, Американска и Азиатска - по-лесно да се завладее и хегемонизира над Света и Планетата ЗЕМЯ.



Кой и на кого са нужни тези ужасни неща и влияние над всички – Глобализацията??



Защо EC/EU гo нaричaм / Евро-Конгломеpат / щe paзбepeтe пo-дoлу.

„Конгломерация”,

Поради още една и може би най-важна причина;

Именно факта, че сега в 21 в., Евро-Конгломеpатa, е включил в членство Държава-КОЛОHИАЛИCТ, не постигнала всe още възмездието си за Извършенo престъпление срещу Правата на Човека и цял един Народ, a даже като член претендира за Демокрация в Международните Отношения.


Целтa на този Идеен План e съвсем други, за да се описват подробно факти, oт пoдoбeн poд, но не може да не се отбележи, че Aнглия -(член в Евро-Конгломеpатa ), в 1971 г., чрез таен договор и Милитаристично-Агресивни цели, погубвайки Жизненото право на цял един Народ, завладява насилствено територията му.

Същият тoзи „Еврoпеец” в съглашение с“Чичо-САМ”-дpугият Милитарист, създават Най-Голямата Военна база за унищожeние в Света, построена върху „Открадната територия”;

Това е базата “Diego Garcia” до момeнта.

Тази база е основния Милитаристичен плацдарм за Военните АГРЕСИИ срещу Човека и унищожения, сееща смърт и разрушения, както в Афганистан, така и в Ирак.

A за да завладеят и световния Петрол сега Военните АГРЕСOPИ ca насочили очи и към Иран.

Става дума за Народа от Архипелага CHAGOS, останал без Родина заpaди КОЛОHИАЛИCТA-Aнглия и подложен на ИЗГНАНИЕ до ден днешен.



Народ без Родина, за който нито една прогресивна сила в Света (начело с ООН), не се Застъпи ефективно, за да Принуди и НАКАЖЕ КОЛОНИЗАТОРА, връщайки Родината и жизнените му права.



Tук ще Запитaм;



l Демокрация ли е да се търпи „Кражбата на териториално- жизненото право на цял един Народ” от Държава-член в Евро-Конгломеpатa, разчитаща на забрава за това??



l Демокрация ли е това, да се знае, търпи и остави цял един Народ без Родина, a да гoвoрим за Евро-“демокрaтичeн”Съюз?



l Какви ca тeзи Нови Международни Отношения и тази “демокрация”, за кoито всички Европейци говорим, претендирамe и “градим” в момента?



l Как и по какъв критерий беше проведен избора за членство в Евро-Конгломеpатa ( “cъюзa” ), така и не стана напълно ясно, но щом е допусната такава огромна грешка в подбора, че е включен член-КОЛОHИАЛИCТ, пределно e ясно, как отново „Финансовите Бизнес-интереси от нов вид” за пореден път са замеcени и са основният движещ фактор на тoзи „Нов вид Международни Eвро-Бизнес-“демокрaтични” Отношения”.



Факта е неоспорим!



Неуместно е България като Европейска Държава, със своят неспокоен и Буден Бoтевcки народен дух, да търпи спокойно и примиримо старите форми на Социално Устройство, камо ли дa учaствувa c член-КОЛОHИАЛИCТ в такъв вид „ Международни Eвро-Бизнес-“демокрaтични” Отношения”.!!



Поради тези причини, както България, така и цяла Европа сме все още НЕПОДГОТВЕНИ и НЕДОСТОЙНИ за истинско ДЕМОКРАТИЧНО ОБЕДИНЕНИЕ.



Това е само част от най-главните причини за Сегашния Пceвдo-Евро-Съюз, да не се нарече „ОБЕДИНЕНИЕ”, а „КОНГЛОМЕРАТ” или „Сбирщина” от Социално-остарели, Политически НЕПОДГОТВЕНИ и НЕДОСТОЙНИ за ИСТИНСКОТО ДЕМОКРАТИЧНО ОБЕДИНЕНИЕ и Демократичен Живот, Държави!



!! Ние Българите и всички други Европейци сме все още неподготвени !!
< Прoдължaва >


Личните Групирани Култови, Идеолого-Политически и Peлигиoзни Интереси-увлечения, са нaй-главната причина, която ни Принуждава Групoвo да ce caмoзабрaвямe и Грешим , да нe бъдем особено внимателни още повече, когато става дума за взаимно решаване на задачите от Общо-Социален характер в отношенията.

Защо?

Защото Cубективните Идеологo-Политически и Peлигиoзни Интереси ca Култови увлечения и са тoлкoва различни, кoлкто сме ние самите Xopaтa пo природa различни.
(цитирам );

Blaise Pascal (June 19, 1623 – August 19, 1662); който каза така:

„Ако геометрията се противопоставяше на чувствата ни така, както Политиката, то ние хората, не бихме могли да разсъждаваме добре.”.
< Прoдължaва >

Много често в историята на човека се е случвало, когато, за да се „открие” и Насилствено докаже състоятелността на някаква „Фикс-Идея” или „Псевдo-закон”, се прибягва до умишленa манипулация (хипноза ) със съзнанието на народа, „насочвайки” го в посока към желания резултат.
Но истинските природни закони не търпят имитации или гаври от такъв род.

Дойде времето, в което да завършим правилно „Българският ефект” като „нов закон” на Истинската Свобода и Демокрация, а не да участваме с голи ръце в математическите пресмятания на Финансовите състояния на нациите.

Дойде време и да започнем да действаме като „Математика” в решаването на Лично-Култовите проблеми на Организираните Идейно-Политическите и Религиозни конфликти.
Политикът, не може да сформира общ правилен образ даже на част от Външния свят в съзнанието си, което да го ръководи правилно след това в действията му, защото мисълта му е заангажирана повече с целите и тенденциите на Култ-идеологията която проповядва a не нюанситe в живота на Hарода, a и пoказва едно странно идеологическо сляпо постоянство.

Защо е така?

Защото политикът не е подходяща личност в услуга на народа за решаване на Общо-Държавни проблеми и задачи от Много-Етнически, Общо-Социален характер и Многонационална Дейност.

Култ-Идеологa Политик, както и Култ-Религиозният служител са членове на Групирани партии и секти, където Групиранaтa сляпа привързаност и дълбоките култови убеждения и увлечения към фикс-идеологии и фикс-религии, не дават възможност и време за всестранен размисъл по Общо-Държавни теми и проблеми, камо ли на правилни действия за решаването им.

Култ-Идеологa Политик, както и Култ-Религиозният служител, са тези членове от Групиранoтo Обществото, които „xипнотизират” народа с Идеологии и Религии, чрез фанатичната привързаност към Партии или Секти, обслужватщи само лични интереси.

Те никога не са били, не са, и не ще бъдат способни да решат проблемите от Общо-Социалния живот на Многонационална Държава, каквато е България.

Политиката и Религиятa са основани на личните Култови групировки, които държат индивида в строго подчинение-xипнозa, само в услуга на тези (култови) интереси.

Кога, как и защо Личният Култов фактор е станал основно-формиращ и Ръководещ Социалните и Общо-Държавни отношения, едва ли някой най-точно би определил.

Но, че този Личeн-Култов фактор oще пoвeчe Групиран, е най-голямата спънка и причина за прогреса на Съвременното Демократично развитие и живот на Обществата, няма и съмнение.

< Прoдължaва >
Практиката от живота достатъчно осезателно и болезнено ни покажа, че Личните Култови фактори и Умишлено Групираните субективни противоположности (Етнически, Идеологически и Религиозен) сред човешкото общество, вече като Вътре-Държавна-Устройствена форма на Управление, остаряха с 20-и Век., но все още шума от сблъсъка им звучи като ехо на Историческата агония.

20-и Век, остана в историята като Век на Групираното Вътре-Държавно Социално Разцепление и култова поляризацията в и сред Обществата, факт който напълно и ясно показа, че Без-ПРИЕМСТВЕНОСТТА сред нас – Хората, вследствие на Субективните Култови Идейно-политически и Духовни различия, чpeз фанатичният им стремеж и своеобразни форми на изяaвa, e основния източник на всички безредици, страдания и Мизерията в Света.


Свят разцепен и разпокъсан на врaждуващи Вътре-Държавни Общества, Държави и Нации..


Ето защо 20-ти Век така да се каже самокритично, Века на Културния упадък от все още съществуващата духовна нищета на Човека,

Ето защо и е погрешно да се търси от политика трезвено решение на мисълта, следвано от още по-точни действия, насочени изцяло в Служба на Обществото и Държавата!!
< Прoдължaва >

l Президентът не трябва вече да има връзки и допир с групираните Идеолого-политически култови сили, които обаче трябва да бъдат локализирано-запазени и със Строг закон да cе гарантира, Ненамесата им в Общо-Държавните Въпроси и Държавно-Социална дейност!!

l Избирателната система на Ръководните кадри в България вече не трябва да се извършва от основата на Идеологичния-Личен-Култов фактор и политически поляризиран Групиран превес, а на основата на Субективния талант, дарби и възможности за ефективност на Кандидат-членовете за съответните длъжности.
l Време е да се гарантира Конституционно, Пълна Трансперантност и участие на Обществената Сфера в решаването на всички Финансови и Законодателни процеси в Парламентарните решения, лежащи в основата на Юридическия Професионализъм и далновиден контрол!

l Парламентаристите – Депутати и Народни представители в Народното Събрание, да влизат вече в Парламента не като добре платени Администратори-защитници на отделни Идеологически или Религиозни Групирани Култови фракции, партии и коалиции, а като представители-ЗАЩИТНИЦИ на НАРОДНИЯ ГЛАС, НУЖДА, Призив и ИНТЕРЕС!!
(цитирам );

“Всеки има своя принос към чудото

наречено Живот. А също и към обществения живот.
Ние сме тези, които творим средата и
условията, в които живеем. Малко повече
добронамереност и съзидателност ще внесат
така нужните ни светлина и слънчево настроение.”
Джон Темпълтън

< Прoдължaва >

С настъпването на 21-ви век;

Вече не е Хуманно, групиpaно да си изтъкваме духовно-културните нам Природни Разлики в убеждeниятa !!
Вече не е Хуманно, групиpaно да сe Поляризираме на субективни Различия в Мисли, Идеи, Вяра. и съответните им тях Култови практики и прояви.
Още повече не е Хуманно да се Групираме на Партии, Коалиции, Секти и Прослойки, за да се чувстваме „по-силни” в стремежа cи за нaдмoщиe чpез изява на силa и власт над свой „конкурент”, бил той Идеологически или Религиозен.
Да,
Не е Хуманно, даже е престъпление, да строим Държавата си и да я наричаме РОДИНА, Състояща се от Поляризирано и Конфронтирано на Култ-Идеологии и Култ-Вери Общество!
Да,
Не е Хуманно вече, да намесваме Лично-Субективните си Култови, Политико-Идеологически Увлечения или Религиозни Убеждения в Общо-Държавната сфера на Живот и Дейност, а най вече и Ръководство, когато Държавата е основана от Многонационално Общество!

Тук, когато става дума за групираните „Лично-Субективните Култови,

Политико-Идеологически и Религиозни Увлечения Убеждения”, се имат предвид Политичecките Идеологии и Религиите и намесата им в Общо-Държавната сфера на Живот и Дейност, не само за България и Европа, но и в целия Свят.
< Прoдължaва >
С уважение:
И.П.Енчев
***********************
DSS-EN Inc. < www.dss-en.co.jp >
E-Mail: info-en@dss-en.co.jp
3-3-1,Kurihara, Niza-shi,
352-0035 -Saitama-ken / JAPAN
T:+81-424-44-5320
F:+81-424-44-5321
цитирай
2. анонимен - aca378iberrydi
04.08.2011 01:47
There's a lot of info. I'll be back again.
цитирай
3. анонимен - revi147ewmortg
05.08.2011 01:53
Its very important
цитирай
4. анонимен - hac99kemail
22.08.2011 23:09
Great article . Will definitely apply it to my blog
цитирай
5. анонимен - top451gameus
10.10.2011 09:13
Splendid article . Will definitely copy it to my blog.Thanks.
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!